Macross Phalanx - Macross (Bandai 1/100)

Je síce pravda, že stále mám rok Gundamov, ale dovolil som si urobiť menšiu zmenu plánov. Až taká odbočka to však zase nie je, pretože opäť staviam mecha stroj. Tentoraz zo série Macross, konkrétne séria Super Dimension Fortress Macross. Pre lepšie pochopenie niekoľko faktov z histórie:

Space Defense Robot (SDR) Phalanx Mk XII bola mecha jednotka, vytvorená počas Prvej Vesmírnej Vojny na vesmírnej lodi SDF-1 Macross (bolo vyrobených asi 20 kusov) a slúžila na ochranu celej vesmírnej flotily. Jednotka bola vyzbrojená tuctom rakiet v dvoch veľkých púzdrach, čím sa stala vynikajúcou mobilnou raketovou batériou na blízky boj. Počas záverečnej bitky Prvej Vesmírnej Vojny boli Phalanxy prezbrojené raketami s ďalekým dosahom, takže výrazne dopomohli ku definitívnemu zničeniu nepriateľskej vlajkovej lode. Vďaka svojej mobilite ako vo vesmíre tak aj na zemi boli po vojne jednotky rozmiestnené po vojenských základniach ako súčasť ich obranného systému.

A čo modely ?
na stole mám minimálne 20 rokov starý Bandai v mierke 1/100, síce horšie postaviteľný ale stále coooool.
Jeho braček, Attack Tomahawk bude čoskoro nasledovať...
Fotka je zároveň štartovací bod do skupinovej stavby Macross Group Build na diskusnom fóre Mecha Lounge. Ako sa poznám, cieľový termín koniec októbra nestíham, ale vraj to s tými termínmi nie je až také prísne :-)

Prvé kroky stavby: stavebnica je skutočne stará škola - diely sa musia lepiť (novšie Bandai modely je možné poskladať aj bez lepenia) a najmä nepasujú pekne a vzniká veľa miest, ktoré treba tmeliť.

Stav po jednom večeri - fakt chutný mecha stroj...


Komentáre

PeVl napísal(a)…
těším se na progresy, u Tebe jsou vždy parádní
Roman Pieron napísal(a)…
dik kamo, zial teraz to pojde trosku pomalsie, mam momentalne nejake ine, nemodelarske povinnosti...